Följ vår renovering på torpet via Qulturladans facebooksida:
https://www.facebook.com/wallinrosalie/?ref=bookmarks

OM OSS!

Hej!
Vi som bor här på Qulturladans torp heter Kenna Gustafsson och Rosalie Wallin.
Våra stora intressen är gamla hus och renovering, allmoge, konsthantverk och trädgård.
Kenna är snickare och murare och har arbetat i branschen många år.
Själv är jag möbelsnickare, friskvårdsterapeut och konstnär med många intressen. När vi arbetar ihop och tillverkar gör vi det under namnet "Qrock Design" - Qulturladan, Rosalie ocKenna...

Vi köpte torpet 2014 och det var då i ett bedrövligt skick. Allt behövde en rejäl genomgång - från byggnader till trädgård.
Förre ägaren hade lyckligtvis planterat träd, buskar och mängder av växter som redan hunnit bli stora. Vi samlade t ex alla pioner i en enda stor rabatt - som varje sommar lyfter trädgården med sin skönhet. Här finns också trumpetträd, valnötsträd, mullbärsträd, trädpioner och mycket mer att beundra på tomten. Vi har också en gammal krokig ek, över 25 m hög, som vi kallar Andeträdet. Under dess mörka, vridna grenar finns möjlighet till en stunds andlighet och eftertanke. Barnbarnen kallar trädet för "Trolleriträdet" - för att det alltid finns godis eller något annat roligt vid trädets rot när dom kommer hit.

Qulturladan kommer att bjuda på trivsamt boende i en renoverad gammal lada. Du lagar själv din mat men vi gör gärna dina inköp så att allt finns på plats när du anländer.

Boendet i ladan kommer att växlas med utställningar - då är det istället min Ateljé som öppnar för allmänheten. Där kommer också att vara friskvårdskurser och andra sammankomster av olika slag.

I ladan finns också en privat samling av allmoge med mängder av gamla föremål såsom strykjärn, träspadar, kaffekvarnar, skomakarprylar, koppar-kittlar, fiskeredskap, sockerlådor och mycket annat. Det är viktigt att spara "gamla ting" till de som kommer efter oss. Det blir bara mindre och mindre kvar av detta och allt svårare att fynda på auktioner. 

Torpet där vi själva ska bo kommer att vara helt fritt från modern teknik - en form av digital retreat. I ladan kommer det dock att finnas både WiFi och TV - men vi kan även göra den helt fri från teknik för den som önskar det.

Att landa på Kinnekulle har varit en dröm för oss båda sedan vi träffades 2002. Och nu är vi äntligen på väg dit.

Vi har mycket jobb framför oss - men det ser vi glatt fram emot. Vår förhoppning är att kunna öppna för allmänheten sommaren 2019. 

Kinnekulle har mycket att erbjuda. Vi älskar vårt berg och ser fram emot att få dela det med Dig!

Vi ses / Kenna & Rosalie

 

 Här tar vi det lugnt!

* NAMASTE *